За уплата до 25.11.2017 =  за само … 99 €

За уплата до 15.12.2017 =  за само … 109 €

За уплата до 20.12.2017 =  за само … 119 €

 

Редовна ЦЕНА: 129 € ( 7.970,oo денари )

БУКУРЕШТ – ДРАКУЛА ТУРА

4 дена / 2 ноќевања

 

1 ден 30.12.2017 Поаѓање од Скопје во 16:00 часот пред Дрводекор со високотуристички автобус. Ноќно патување преку Бугарија со попатни одмори.

2 ден 31.12.2017 Во предпладневните часови пристигнување во монденското место Синаиа во Јужните Карпати. Посета на манастирот Синаиа (XVII), посета на дворецот Пелеш, најубавиот дворец во Европа, инаку некогашна летна резиденцијa на Романските Кралеви. Патувањето продолжува кон замокот Бран од XIVвек, во кој бил заробен Влашкиот владетел Влад Цепеш познат како Дракула, а во XX век им припаднал на Фердинант и Марија ( вториот Кралски пар). Пристигнување во Букурешт – главниот град на Романија кој често го нарекуваат “Мал Париз”. Сместување во хотел. припрема за новогодишната ноќ.

*     НОВОГОДИШНА НОЌ по избор – на некој од познатите плоштади во Букурешт (со музичка програма и спектакуларен огномет), во дискотека (доплата 10 €). Враќање во хотел во раните утрински часови. Ноќевање

01.01.2018 Појадок. Во предпладневните часови посета на Патријаршијата. Се продолжува со разглед на градот, панорамски разглед на Парламентот и Тријумфалната капија… Кратка прошетка низ центарот на градот во кој се наоѓа Атенеумот, некогашната  Кралска Палата, Универзитетската Библиотека , Сенатот и други знаменитости.Ноќевање.

02.01.2018 Појадок. Напуштање на хотелот. Посета на островот и манастирот Снагов каде се наоѓа гробот на Дракула. Слободно попладне. Тргнување кон Македонија во приквечерните часови. Наредниот ден во раните утрински часови пристигнување во Скопје.

 

99 € (6.138 ,00 денари ) за уплата до 25.11.2017

ЦЕНА: 129 € ( 7.970,oo денари )

 

       Во цената е вклучено:

–      Сместување во хотел „Хотел IBIS“*** (www.ibis.ro), „Хотел Razvan *** ( https://hotelrazvan.com/ )  или во хотел „Pullman”4* (http://www.pullmanhotels.com/gb/hotel-1714-pullman-bucharest-world-trade-center/index.shtml),

на база на две ноќевања со појадок (шведска маса), сместување ( 1/2 , 1/3 соби )

(доплата за еднокреветна соба 25 € од ноќ)

–       Организација и стручно водство.

–       Превоз со високотуристички автобус

–       Стручен водич.

Во цената не е вклучено:

–       Патничко осигурување ( 5 € )

–       Влезници и превоз до наведените објекти, вклучувајќи и туристички водич.30 €

Напомена: ( Факултативно)

  • Новогодишна ноќ на плоштад                                                Цена:     0 €
  • Новогодишна ноќ во дискотека                                              Цена:   10 €

Новогодишна ноќ во национален ресторан                             Цена:    70 €

 

Краен рок на пријавување 20.12.2017– бројот е ограничен !!!

 

CENATA E FORMIRANA NA BAZA NA 40 PATNICI. ЗА ОВОЈ АРАНЖМАН VA@AT OP[TITE USLOVI NA PATUVAWE NA T.A. DALAS UNION TOURS

 

ОВДЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗВРШИТЕ ЕЛЕКТРОНСКО ПЛАЌАЊЕ НА ОВОЈ АРАНЖМАН

( треба да го одберете селектираниот термин на календарот, потоа да внесете број на лица за кои сакате да извршите уплата… потоа притиснете го копчето РЕЗЕРВИРАЈ ВЕДНАШ, понатаму следете ги упатствата )

Available
Not Available
Selected
Tour type: Дата
Максимален број на лица: 50
Локација: Букурешт, НОВА ГОДИНА
Оценка:
Датум на заминување:
Arrive date:
Лица:
Деца:
Infant:

Loading Maps

Рецензија за Турата

Нема рецензии
МораНајави седа внесете рецензија

Тури во близина